Ingatlanát - ügynökök helyett - bízza szakértőre !

Ingatlanértékesítés - profi módon

Ingatlanértékesítés - profi módon

Felpörög a lakáspiac!

2016. május 03. - Az Ingatlanspecialisták

Úgy tűnik, hogy fellendül az új lakások piaca, feltehetően a Családi Otthonteremtési Kedvezménynek köszönhetően, illetve az Áfa csökkentés miatt.

A CSOK az új lakásoknál nagyobb támogatást nyújt ugyan, mert a tízmillió forintos összeg csak új lakások vásárlására fordítható, illetve építésre is felhasználható, három gyermeket „vállalása" esetén.

35959513_l.jpg

A használt lakásvásárlás támogatásánál ugyanaz marad a helyzet mint korábban, ott lényeges változtatásokra nem került sor.

A támogatások új lakásnál – összességében – a következők:

Három gyermek esetében, illetve a felett – tízmillió forint

Két gyermek vállalásakor – kettőmillió hatszázezer forint

Egy gyermeknél pedig – hatszázezer forint. 

Akik építkezésre vállalkoznak, azoknál még plusz előny, a fent már említett Áfa – kedvezmény. E szerint az építkezők a teljes Áfa-t visszaigényelhetik, családi házaknál nem kevesebb, mint háromszáz négyzetméterig. Ez a támogatás egyszeri, és legkésőbb 2019. december végéig lesz elérhető. 

Ahhoz, hogy valaki teljesen ki tudja használni a maximális támogatást, annak az építkezésnél kapott számláinak összessége el kell, hogy érje a – csaknem – 24 milliós összeget! 

Fentiekből következően tapasztalható a lakások drágulása, illetve az új lakás projektek elindulása.

Úgy tűnik, hogy azok járnak rosszul, akik gyermektelenek, vagy idősebbek, és most érkezett el az idő, hogy ingatlant tudnak vásárolni maguknak. Az áremelkedés úgy folytatódik egyre nagyobb mértékben, hogy ők semmilyen támogatást nem tudnak a vásárláshoz igénybe venni.

Az árak eközben - vidéken tíz, míg a fővárosban néhány helyen már harminc százalékos emelkedést is mutatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanspecialistak.blog.hu/api/trackback/id/tr198452140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása