Ingatlanát - ügynökök helyett - bízza szakértőre !

Ingatlanértékesítés - profi módon

Ingatlanértékesítés - profi módon

Támogatott lakáshitel 2016

2016. január 28. - Az Ingatlanspecialisták

Elérkezett a 2016-os év, már majdnem eltelt az első hónap, ezért épp itt az ideje, hogy a lakáshitelekről is szóljunk. Hátha sokan nem tudják, milyen feltételekre számíthatnak az idén, ha kölcsön mellett döntenek.

28044834_l.jpg

Számos hitel közül válogathatunk, nyilván bankja válogatja, hogy milyen feltételekkel, attól függően persze, hogy mennyire szeretnének nekünk és nem utolsó sorban saját maguknak segíteni.

A legjobb hitelnek is megvannak a maga kockázatai, ami miatt körültekintőnek kell lennünk, ám vannak azért kötelező elvárások velünk szemben is. (Nem kívánunk konkrétan megnevezni egyetlen hitelintézetet sem):

  • nem állhat fent semmilyen köztartozásunk a NAV felé
  • lakás vásárlása esetén nem lehet hozzátartozónk az eladó
    (ismerős, vagy távoli rokon nem tudni, hogy ellenőrzésre kerül-e, ha igen, akkor hogyan)
  • társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznünk, ami minimum 180 napos időtartamot jelent ebben az esetben
  • a vételárnak csak maximum a tíz százalékát fizethetjük készpénzben, majd a fennmaradó teljes összeget az eladó saját, vagy általa megjelölt bankszámlájára kell átutalnunk


A kamatok szemmel láthatóan csökkennek

Ennek köszönhetően ma számos hitel lehet kedvezőbb számunkra a korábbiakhoz képest. Találhatunk már 3,7 százalékos kamattal is (támogatott hitel). Ezeket a hiteleket már nem csak új lakás megvásárlására igényelhetjük, hanem épp úgy használt ingatlan megszerzésére is.

Ha átlagot nézünk, azt látjuk, hogy aki hitelt vesz fel, nagyjából 5 százalékos THM-el számolhat, ha kamattámogatott hitelt igényel, természetesen a banki költségek és a kamatok figyelembe vétele mellett. Ez alacsonyabb, mint az anno a svájci frankos hiteleknél megfigyelhető volt.

Az otthonteremtési hitelek kamatai bizonyos korlátok közé vannak szorítva, köszönhetően az állami szabályozásoknak. Ezért a kamat csak néhány esetben szökhet 6 százalék fölé, mely a folyamatos csökkenés hatásának tudható be. Azt is fontos megemlíteni, hogy a kamatkedvezmények miatt, melyet a bankok adnak, mára elérhetővé vált az - az államilag támogatott - hitel, amely használt lakásvásárlásra is igénybe vehető.

Feltételek például a jövedelem bankhoz utalása, egyéb szolgáltatás megvétele a banktól, stb.

A mai lakáshitelek között jelenleg ez, a legjobb ajánlatnak számít.

Hitelre fel!

Aki most mer, az nyer! 

Önnek milyen összegre lenne szüksége?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanspecialistak.blog.hu/api/trackback/id/tr538301458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása