Ingatlanát - ügynökök helyett - bízza szakértőre !

Ingatlanértékesítés - profi módon

Ingatlanértékesítés - profi módon

Miért olcsóbb ősszel a kertes ház ?

2015. október 22. - Ingatlanspecialisták

Ha egy picit utána nézünk a mostani ingatlan kínálatnak és áraknak, azt látjuk, hogy a családi házak értékesítési áraiban csökkenés következett be. Az eladók, akik a tavaszi-nyári hónapokban nem tudták eladni házukat, szinte kivétel nélkül olcsóbb áron kínálják azt, a hűvösebb időszak beköszöntével. Ők tehát, nem járnak jól, azoknak volt szerencséjük, akik hónapokkal ezelőtt lebonyolították az adás-vételt.

csalad-es-haz.jpg

Télen még a fű sem nő

Azok az emberek, akiknek rövid-vagy hosszabb távú céljai, letelepedése, lakáscseréje vagy első ingatlan vásárlásának tárgya egy kertes ház lenne, érdemes körülnézni és jóval a nyári árak alatt megvásárolni a kiszemelt házat.

Miért adják olcsóbban a családi házakat télen? Ennek oka, hogy a kereslet irántuk meglehetősen visszaesik a hűvösebb napok közeledtével. Így van ez azért, mert szép időben, a kertészkedés, a családi-baráti kerti összejövetelek, a teraszon üldögélés, a medencés fürdőzés nyilvánvalóan a szabadba csábítja az embereket. Igazi kincs ilyenkor egy kertes ház, ahol saját otthonában az ember, nyaralás közeli élményeket élhet meg. Ki sem kell mozdulnia otthonról, hogy akár egész napját felhőtlen pihenéssel töltse, saját kertjében.

Aztán, ahogy múlik a nyár, már nem biztos, hogy a kert csak áldás a tulajdonosoknak. Hullnak a falevelek, lassan leesik majd az első hó is, és ezzel a kertben és a portájuk előtt is, nem, hogy megmarad, de inkább megnő a ház körüli teendők mennyisége. Az avar napi szintű eltakarítása, a járdákon lévő hó ellapátolása, mind-mind olyan munka, mely nem igazán csábítja az embereket. Ezeket viszont muszáj elvégezni, hiszen törvényben foglalt feladatainknak – mi szerint, a ház előtti rész rendben tartása napi szintű kötelesség – mindenképp eleget kell tennünk. Ha ez elmarad, akkor még büntetésre is számíthatunk. (Egy példa erre: Ha valaki elcsúszna, elesne egy el nem takarított hó-vagy jégbordán a ház előtt, akkor a felelősség teljes mértékben az ingatlan tulajdonosát terheli, beleértve a büntetést és a balesettel járó orvosi költségeket, kártérítést, stb.)

Mégis jobban jár, aki télen vásárol

Az, aki mégis a téli ingatlanvásárlás mellett dönt, mert például most gyűlt össze erre a célra a megfelelő pénzösszege, szerencsés helyzetben van, ami a dolgok anyagi részét illeti. Mivel az eladók is tisztában vannak a téli eladás miatti árcsökkentés fontosságában, jóval kisebb összegért tud most házat vásárolni, aki erre elszánta magát. Minden éremnek két oldala van – tartja a mondás. Ha még gondolkodnánk, mindenképp érdemes ingatlanszakértő segítségét is igénybe venni, mert hasznos tanácsokkal, naprakész információkkal szolgálhatnak, hogy döntésünk a lehető legjobb legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanspecialistak.blog.hu/api/trackback/id/tr758012079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Pickles 2015.10.23. 14:37:04

HA majd kertes hazba akarok költözni télen veszek egyet.
süti beállítások módosítása