Ingatlanát - ügynökök helyett - bízza szakértőre !

Ingatlanértékesítés - profi módon

Ingatlanértékesítés - profi módon

A környék és az ingatlan

2015. november 29. - Az Ingatlanspecialisták

Nem kis fejtörést okoz lakásvásárlás során, hogy mi legyen a fő szempontunk: a lakás minősége legyen a döntő, vagy inkább a helyrajzi kérdések.

Egy jó helyen fekvő ingatlant vegyünk, melynek állapota nem túl jó, vagy válasszunk inkább egy igényesen felújított, és minden igényünknek megfelelő lakást, mely nem éppen álmaink városrészén helyezkedik el?

Sokszor előfordul, hogy két ingatlan ára nagyjából megegyezik, és nem tudjuk eldönteni, hogy mi lenne a megfelelő döntés.

Néhány érvet mutatunk, ami talán segítségül szolgálhat azoknak, akik nem tudnak dönteni.

Elhelyezkedés

Ha megkérdezünk egy szakértőt, szinte biztosak lehetünk abban, hogy az elhelyezkedés mellett teszi le voksát.

Véleménye azért lehet reális és megfontolandó, mert amikor ingatlant vásárolunk, akkor nagy valószínűséggel ott szeretnénk élni egy jó darabig, s nagyon nem mindegy, hogy naponta pozitív érzésekkel térünk-e oda haza.

Ha befektetésként vásároljuk, akkor még inkább lényeges szempont a lakás, ház elhelyezkedése. Sokkal egyszerűbb később is értékesíteni egy olyan ingatlant, ahol a környék megítélése kedvező.

24283772_l.jpg

A következő tény, amit az ingatlanspecialisták hangsúlyoznak az, hogy a most tökéletes lakás, felújítva és a legújabb trend szerint kialakítva – az évek során – korszerűségéből veszíteni fog, így a most még kiváló állapot felújításra váróra módosul. Az amortizáció minden ingatlannál törvényszerű, főleg, ha aktívan használjuk. Ha az álomlakás egy rossz környéken van, akkor ezt nehezebb lesz eladni, ha már a szépségéből is veszített.

Ezt mérlegelve tehát, a rossz környéken lévő- ám csodaszép lakás nem tűnik jó döntésnek. Noha, egy kiváló helyen lévő ingatlan felújítása épp olyan törvényszerűen szükségessé válik mint fenti esetben, a környéket – legalább is mi, lakók – nem igazán tudjuk megváltoztatni.

A kellemes helyen lévő – lelakott, vagy nem jó elrendezésű lakás beltéri adottságai viszont javíthatók. Egy-két kisebb fal bontásával, megváltoztathatjuk annak beosztását, és alakíthatjuk – majdhogynem – kedvünkre azt, ezzel egyidejűleg végezve rajta a felújítást, igényeink és elvárásaink szerint.

(Az ilyen munkálatok lehetőségeiről az ingatlanszakértők nagy segítségünkre lehetnek, hiszen tisztában vannak az általuk bemutatott lakás átépítési lehetőségeivel.)

Egyéni elvárások szerint

  1. Az adottságok szempontjából meghatározó, hogy kisgyermekkel költözünk-e. Óvoda, iskola közelsége, játszótér, bevásárlóközpontok, stb.

  2. Nem elhanyagolhatóak a tömegközlekedési kapcsolatok sem, mert nem mindegy, hogy naponta mennyi időt kell a munkahelyünkre utazva eltöltenünk.
  3. Ha autóval járunk (pl. az agglomerációból), számoljuk ki előre az éves üzemanyag költséget is, és adjuk hozzá  a vételárhoz pl. 5 év benzin költségét, hogy nehogy becsapjuk magunkat.

  4. Ha maga a ház, melyben a lakás van lepusztult, érdemes érdeklődni a felújítás tervezéséről, lehetőségeiről az ott lakóktól.

  5. Az ablakok mennyisége, és elhelyezkedése is lényeges szempont, hiszen azon nem, vagy csak nehezen tudunk változtatni.

    Tehát nagyon fontos mérlegelni és valós tényekre fektetni a hangsúlyt, melybe az is beletartozik, hogy a „jó környék”- „rossz környék” jellemző az évek során változhat. A pár éve még felkapott környék sokat veszíthet népszerűségéből, de egy terület fel is értékelődhet az ingatlanfejlesztések, közlekedési illetve infrastrukturális fejlesztések következtében.

Az ingatlanspecialisták véleményének kikérésével rengeteg kellemetlenségtől, a későbbiekre nézve, súlyos hibáktól óvhatjuk meg magunkat. 

Találja meg saját szakértőjét itt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanspecialistak.blog.hu/api/trackback/id/tr708107930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása