Ingatlanát - ügynökök helyett - bízza szakértőre !

Ingatlanértékesítés - profi módon

Ingatlanértékesítés - profi módon

Mire várunk?

2016. január 07. - Az Ingatlanspecialisták

Megy az idő...

Inkább nyerjünk kevesebbet, mint hogy mindent elveszítsünk!

15933739_l.jpg

 

A megfontoltság jó dolog, Az oktalan halogatás azonban még sosem vezetett jóra. Ez különösen igaz egy ingatlan esetében, mely már évek óta parlagon hever, csak azért, mert úgy gondoljuk, nem adják meg érte a nekünk megfelelő összeget. Várunk, sokszor éveket is az „álomvevőre”, közben pedig épp a lényeg sikkad el. Jelesül az, hogy egyáltalán maradjon még valami értéke. Mert az évek hosszú során enyészet martalékává válhat ingatlanunk...

Nagyon jó példa a tény felvázolására egy családi ház, ahol sem tulajdonos nem lakik, sem pedig kiadva nincsen. Gyakorlatilag üresen áll.

5075011_l.jpg

A tulajdonos nem adja el a fent említett anyagi okokból, kiadni pedig nem kívánja, mivel fél a bérlők gondatlanságától, vagy akár más csalástól, vagy visszaéléstől, (amit egyébként egy ingatlanspecialista segítségével könnyen ki lehetne védeni)

Milyen következményekkel számolhatunk?

Mindenképp a teljes csőddel – ha nem adjuk el időben – a következők miatt:

  • A kert gondozatlanságából adódó bírságok mint pl. elmulasztott kötelező parlagfű írtás, gazosodás, ami a szomszédhoz is átterjed, az utca takarításának, hólapátolásnak, csúszásveszély elhárításának elmaradása – melyből baleset származhat a járókelők körében.

  • Hiteltörlesztés: amennyiben van a házon banki kölcsön, azt havi rendszerességgel fizetnünk kell, noha mondjuk értékesítéskor a vevők – előre lefektetett feltételek szerint – átvállalták volna. Az évek során így nem csak a házeladásból származó bevételtől esünk el, de még éves kiadásunk is megsokszorozódik. Az ingatlanárak várhatóan nem emelkednek már számottevően, így a hiteltörlesztés – nem kevés kamattal – semmiképp sem mondható befektetésnek, sokkal inkább jókora anyagi veszteségnek.

  • Amortizáció, mely a karbantartás hiányából származó, igen gyorsan bekövetkező folyamat, esemény, következmény. Elég egy félecsúszott cserép a tető beázásához, ami miatt tönkre mennek a belső területek. A külső falazat romlása, a szigetelés hiányából adódó alacsony belső hőmérséklet következtében gyakori probléma a vízvezeték-elfagyás, törés.

  • Havi rezsiköltség – minden esetben van, akár laknak a házban, akár nem. Télen is van fűtési költség, hiszen a rendelkezésre álló díjak megfizetése akkor is kötelező. Nem beszélve arról, hogy a hidegben nagymértékben veszélyeztetjük közműhálózatunkat, hiszen, ha a ház fűtetlen, fagynak van kitéve.

 

Fentieket figyelembe véve azt láthatjuk, hogy minél tovább halogatjuk az eladást, annál nagyobb anyagi veszteséggel számolhatunk, és minél lepusztultabb ingatlant kívánunk értékesíteni, annál nehezebb dolgunk lesz.

Gondoljuk át és vegyük fontolóra az eladást, ne hagyjuk veszni a nekünk egykor oly fontos, valódi értékeinket!

Kérjük tapasztalt ingatlanspecialista segítségét, és hozzáértésének köszönhetően a siker nem várat majd sokáig magára!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanspecialistak.blog.hu/api/trackback/id/tr548130030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása