Ingatlanát - ügynökök helyett - bízza szakértőre !

Ingatlanértékesítés - profi módon

Ingatlanértékesítés - profi módon

A kihívás nem nehézség!

Milyen ma ingatlanosnak lenni?

2015. november 13. - Az Ingatlanspecialisták

Nem túl jó az ingatlanszakma megítélése manapság, ám ennek ellentmond az a tény, hogy üzletkötéskor eladók és vásárlók, egyaránt igénylik a közvetítők jelenlétét. Igény van tehát ingatlanközvetítőkre!

Egy közvélemény kutatás nemrégiben arra világított rá, hogy az emberek bizalma a közvetítők felé irányuló szakértelemre helyeződik, mondhatni ez képezi annak alapját. Van létjogosultsága tehát a szakmának, de csak abban az esetben, ha ezt a bizalmat meg is tartják az ingatlanos szakemberek, újak esetén pedig azt – mielőbb - kivívják ügyfeleiknél.

36227614_l.jpg

A szakértelem hiánya

Ez a legnagyobb visszahúzó erő, hiszen az ingatlanpiacon szakértelem hiányában nem tud sikereket elérni egyetlen ingatlanközvetítő sem. Ergo sem eladó, sem vevő nem bonyolít sikeres üzletet.

A szájíz rossz lesz, a hír pedig gyorsan terjed.

A megítélés pozitív vagy negatív léte dönti el, hogy igénylik-e a közreműködést, vagy inkább saját maguk vállalkoznak ingatlanuk eladására, vagy épp megvételére.

A nem hozzáértő segítség valójában a legnagyobb hátráltatás, ahogy ez minden más szakmánál is pontosan így van. Egy vízvezeték szerelő, egy asztalos és egy mérnök sem kap megbízást, ha munkáját nem végzi felelősséggel, szakértelemmel és becsülettel. Ne is legyen másképp!

A legfontosabb - javítani a megítélésen

A szakma megítélésén tehát javítani kell, ez nem is képezi vita tárgyát, ám meg kell jegyezni, hogy a helyzet egyáltalán nem olyan elkeserítő, mint azt sok médiumban hallani.

A legfontosabb dolog, az első lépés kell, hogy legyen az etikátlan vagy épp hatékony közreműködésre alkalmatlan „ügynökök” kiszorítása az ingatlanpiacról. Ez pedig – természetesen – az ügyfelek döntése lesz, ami helyénvaló és törvényszerű.

A piac így tud átrendeződni, és ezzel arányosan nőhet a közvetítők által lebonyolított tranzakciók száma.

Nem mindegy, hogy az ingatlanközvetítő milyen minőségű munkát végez, és személyesen vállal-e felelősséget tevékenységéért.

Igen. Ez egy kihívás, nem pedig probléma. Mivel néhány elszánt ingatlanközvetítő szervezet szigorú követelmények felállítása célozta meg, várhatóan nem lesz akadálya annak, hogy a jelenlegi majdnem ötven százalékos közreműködési arányt sikerül tovább növelni.

A szakma kihívása tehát az ügyfelek bizalmának visszaszerzése, illetve annak megtartása.

Fontos az ingatlanközvetítők leinformálhatósága, és számon kérhetősége.

Az ingatlanközvetítők Etikai kódexe éppen azt a célt szolgálja, hogy a fogyasztók tudjanak olyan ingatlanközvetítőt választani, aki etikus módon végzi tevékenységét és élhessenek panaszukkal, ha esetleg méltatlan bánásmódban részesülnek.

 

spec_fb.jpg


Az ingatlan specialisták Önnek időt spórolnak!

 

Fontos Önnek, hogy ingatlanát Reális Időn belül Reális Áron értékesítse?

Válassza ki itt saját specialistáját 

és kérje ki véleményét!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanspecialistak.blog.hu/api/trackback/id/tr108076268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása