Ingatlanát - ügynökök helyett - bízza szakértőre !

Ingatlanértékesítés - profi módon

Ingatlanértékesítés - profi módon

4+1 támpont, hogyan vegyél tuti ingatlant

Légy gyors, de ne kapkodj!

2015. december 13. - Az Ingatlanspecialisták

A jelenlegi "keresleti piacon" szűkösebb kínálatból tudunk válogatni és gyorsabban is kell döntenünk, ha nem akarunk lemaradni egy jó ingatlanról, mielőtt azonban döntenénk, tartsuk szem előtt a következőket:

  1. Mérjük fel az ingatlan környezetét is, ne csak magát a lakást! Nyilván azért vásároljuk meg az ingatlant, hogy hosszú ideig az otthonunk legyen, ezért nem mindegy, milyen környéken helyezkedik el. Ha befektetésként kívánjuk megvenni, akkor is fontos szempont a helyszín, hiszen egy felkapottabb környéken jobban tudjuk azt a későbbiekben értékesíteni. Ne szeressünk bele tehát azonnal  a lakásba, legyünk körültekintőek és mérlegeljünk! 

    Saját igényeinket szem előtt tartva tájékozódjunk, orvosi rendelő, garázsbérlési lehetőség, tömegközlekedés minősége, parkok-zöld övezet megléte, játszótér és gyógyszertár, iskola és óvoda, vagy épp bevásárlóközpont helyét illetően. Mindenkinek más a fontos, így némelyik megléte, vagy épp hiánya bosszúságot és kényelmetlenséget okozhat később.

    17303831_l.jpg
  2. Kérjük le a kiszemelt ingatlan tulajdoni lapját, – az ingatlanszakértő ezt megteszi helyettünk – mielőtt túlságosan beleélnénk magunkat a vásárlásba. Igen kellemetlen meglepetéseket okozhat néha ennek a kis papírnak a szemrevételezése, jobb tisztázni a tulajdonviszonyokat, vagy egy esetleges végrehajtási jogról időben tudomást szerezni.

  3. Kopogjunk be a szomszédokhoz! Nem vendégségbe megyünk, de néhány perces beszélgetés a hasznunkra válhat, több szempontból is. Egyrészt tudni kell, hogy a rossz szomszéd fogalma mindannyiunk számára rettegett velejárója az együttélésnek. Ebből következik a másik tény, hogy a jó szomszédság viszont hasznára válhat mindkét félnek. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni, ne óckodjunk az ismerkedéstől, mert az, így vagy úgy, mindenképpen kifizetődő!

  4. Célszerű mielőbb konkrét árajánlatot tenni az ingatlanra, ha az a leglényegesebb szempontjainknak megfelel. Az eladók legtöbbször irányárat adnak meg, ami nem feltétlenül egyenlő a végső árral. (Van kivétel természetesen, akinek nem sürgős eladni, ő biztosan nem fog engedni az árból) Egy próbát azért megér, hiszen a felfelé ívelő piacon mindenki kicsit magasabbra árazza ingatlanát.


    Plusz egy:

Ha határozott elképzelésünk van az ingatlan adottságait illetően - megbízhatunk szakértő ingatlan közvetítőt, hogy hajtsa fel számunkra a megfelelő lakást. 

De a csalódások elkerülése érdekében az óvatosság itt sem árt, mert sok ügynök nem tud mihez kezdeni egy ilyen feladattal...

Amennyiben nem az eladó-, hanem Ön,mint a vevő a megbízó, úgy kizárólag azt fogja szem előtt tartani, ami a vevőnek lényeges, így hozzáértésével rengeteg időt spórolhatunk meg, mert sok felesleges körtől kímélhetjük meg magunkat! Az, hogy mi tökéletes otthonra találjunk, így neki is személyes érdeke lesz.

 Ezért ingatlanvásárlását ügynökök helyett bízza szakértőre! 

 

www.ingatlanspecialistak.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanspecialistak.blog.hu/api/trackback/id/tr468154010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása