Ingatlanát - ügynökök helyett - bízza szakértőre !

Ingatlanértékesítés - profi módon

Ingatlanértékesítés - profi módon

Öt szabály, kattintgatás előtt!

2016. január 15. - Az Ingatlanspecialisták

Az egyik legfontosabb dolog, amit magunk is megtehetünk annak érdekében, hogy felgyorsítsuk eladó ingatlanuk értékesítésének folyamatát és becsalogassuk a potenciális érdeklődőket, hogy készítünk egy pár valóban jó fotót ingatlanunkról!

Mutatjuk hogyan!

34558790_l.jpg

Tény, hogy nem abban a környezetben fog élni a vásárlónk, melyben mi most, ám a lakásról néhány jól sikerült fotóval reális képet kaphat az érdeklődő az ingatlanról. Nem mindegy tehát, hogy milyen vizuális élményben lesz része, ha végiglapozza a galériánkat!

 

Figyeljünk tehát, hogy:

  1. Mindig legyen rend! Mielőtt nekifogunk a fotózásnak, vegyük a fáradtságot és rakjuk rendbe a lakást. A káoszmentesség, a tisztaság, alapfeltétele a képek készítésének, fordítsunk tehát időt ennek biztosítására!

  2. A képeken ne szerepeljen se macska, se kutya, se ember! A vásárlók nem ránk és szeretteinkre kíváncsiak, hanem kizárólag a lakásra. Van olyan is, hogy valaki a házi-kedvenc látványára, azonnal odébbáll, mert nem szimpatikus számára mondjuk a – szerinte – kitakaríthatatlan állatszőr.

  3. Kerüljük a túlzsúfoltságot ábrázoló fotókat, ha pedig alapvetően káoszban élünk, próbáljuk, amennyire csak lehet szét-vagy elpakolni a bútorokat! Teremtsünk teret, hogy a lakás méretét jobban tudjuk szemléltetni, így az arányokat is jobban láthatják majd a vásárlóink. Egy lakás, melyben elegendő a tér, megmozgatja az érdeklődők fantáziáját, terveket szőnek, hogyan tudnák majd azt ők berendezni. Legyen a fotó mindig „világos” nem csak átvitt értelemben, hanem tényleg elegendő fényben készüljön, és ha lehet, legyen az természetes! (egy-két nap nem számít, várjunk, míg felkel majd a nap!)

  4. Tegyünk a hirdetésünkbe alaprajzot is, hiszen az igazán nagy segítségére lehet az érdeklődőknek. A lakás pontos beosztását és a bejárat, nyílászárók helyét is nyilvánvalóan látják rajta, ami igen lényeges mindenki számára.

  5. Erkélyt - családi ház esetén a kertet és a teraszt - ki ne hagyjuk a fényképezésből! A szabad levegőn tartózkodás mindenki számára lényeges, a kinti területek így aztán igen szimpatikusak az érdeklődők számára. Azok berendezése is egyik célja lehet a vásárlónak, igyekezzünk ezért, minden szempontból jól szemléltetni annak kiaknázhatóságát!


Készítsünk tehát kiváló minőségű képeket, ha kell, akkor kölcsöngéppel! A fent említett szabályokat tartsuk szem előtt, hogy a képek által felturbózzuk érdeklődőink számát, s köztük legyen mielőbb a potenciális vevőnk is!

Amikor rászánjuk magunkat, hogy eladjuk a lakást, a legjobb döntés, ha ennek lebonyolítását egy ingatlanspecialista szakértelmére bízzuk, akinek nagy rutinja van az ingatlan-fotózásban.

Extra szolgáltatásként akár drón felvételeket is megrendelhetnek, melyet akár még bele lehet alkudni a megbízási díjba is. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanspecialistak.blog.hu/api/trackback/id/tr848268398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása